Jakie dania najchętniej zamawiamy na wynos

Jakie dania najchętniej zamawiamy na wynos

Jakie dania najchętniej zamawiamy na wynos?

Dania na wynos to propozycja dla osób, które będąc poza domem poczuły głód lub dla klientów, którzy nie mają czasu bądź chęci na gotowanie w domu. Dziś potrawy te mogą śmiało konkurować z jedzeniem podawanym w restauracji. Co jednak najchętniej zamawiamy na wynos? O tym w naszym artykule.

Najczęściej zamawiane potrawy na wynos

Nie tak dawno, bo jeszcze z 5 lat temu, najczęściej zamawianym daniem na wynos były pizza, gdyż jest smaczna, szybka w przygotowaniu i idealnie sprawdza się na spotkania z przyjaciółmi. Ponadto, jedną większą, na przykład 50-centymetrową pizzą może najeść się kilka osób. Pizza jednak została zdetronizowana z pozycji lidera i obecnie pierwszą pozycję w rankingu zajmują dania z chrupiącym kurczakiem. Co należy przez to rozumieć? Jakie zamawiamy przekąski i dania główne? Przede wszystkim takie, które w swoim składzie zawierają kurczaka w postrzępionej, złocistej panierce, niemal natychmiast przykuwającej uwagę i zachęcającej do jedzenia.

Okazuje się bowiem, że najczęściej zamawiamy na wynos wszystko, co zawiera panierowane kawałki mięsa. W menu lokali gastronomicznych znajdziemy m.in. burgery obfitujące w mięso i warzywa, wyszukane sosy i oryginalne smaki. Popularne stały się także kubełki z kurczakiem, które po brzegi wypełniają chrupiące stripsy. Sałatki, nachosy oraz nowość – chicken waffles – panierowane kawałki kurczaka na gofrze – oryginalne, nietypowe połączenie, które pozytywnie szokuje swoim genialnym smakiem.

Nie jest niczym dziwnym zainteresowanie tymi daniami, ponieważ zamarynowane mięso pokryte chrupiącą panierką rozpływa się w ustach, pięknie wygląda na tle kanapki lub w zestawie z frytkami i napojem czy innymi dodatkami.

Kolorowe tortille

Tortille zawierające panierowanego kurczaka są hitem wielu lokali gastronomicznych, w tym m.in. Chilli Mili. Klienci są zachwyceni smakiem panierki z kurczaka, jej chrupkością, ciekawym wyglądem w postaci płatków i zestawieniem  kolorystycznym, jakie tworzą zielona sałata i złocisty kurczak. Chrupiące stripsy w towarzystwie bekonu, cebulki czerwonej bądź białej, pomidora, ogórka zielonego lub konserwowego, żółtego sera, salsy pikantnej bądź majonezu, znajdujące się w pszennym, doskonale wypieczonym placku, już od pierwszego kęsa pozwalają nam zakochać się w tym wyjątkowym smaku. To właśnie ta niezwykła wyjątkowość różnorodnych smaków sprawia, że chcemy nimi delektować się zawsze, gdy przyjdzie nam ochota na wyszukane połączenia. Można nawet powiedzieć, że tortilla przypomina róg obfitości i rzeczywiście smakowitości jest w niej pod dostatkiem…

Kurczak w kubełku

Znane nam kubełki z kurczakiem to nic innego, jak kilka, kilkanaście, a nawet i kilkadziesiąt kawałków panierowanego kurczaka serwowanych w postaci stripsów lub skrzydełek. Dodatek do nich może stanowić dowolny sos m.in. ziołowy, czosnkowy, serowy, Firecrakcer (extra ostry) bądź standardowo ketchup lub majonez.

Sekretem znakomitego smaku i wyglądu kawałków mięsa jest przede wszystkim panierka, która nadaje im pięknego, złocistego koloru i zachwyca delikatnością przy każdym kęsie.

Król Burger

Najprawdopodobniej największym uznaniem wśród klientów cieszy się burger. Podany na tacy, z dużymi kawałkami chrupiącego mięsa, w towarzystwie świeżych i soczystych warzyw, robi niesamowite wrażenie. Burger stał się jednym z dań zamawianych bardzo często na wynos, aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie, aby zjeść go na miejscu, w restauracji. Gwarantujemy, że burger w każdej wersji ze stripsami smakuje oszałamiająco.

Dania z panierowanym kurczakiem stały się hitem w szybkiej gastronomii, ponieważ ich przygotowanie wbrew pozorom nie wymaga wiele czasu. Dzięki dostępności gotowych produktów, takich jak marynata i panierka do kurczaka, za każdym razem można podać klientowi wysokiej jakości przepyszne danie, ze świeżymi warzywami i gorącymi kawałkami mięsa. To zaś stanowi klucz do sukcesu w gastronomii.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.